top of page

Mindfulness Gorinchem


Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Goed voornemen: Ontlast jezelf

GORINCHEM Is het je goede voornemen om minder te stressen en meer naar jezelf te luisteren? Mirjam Gosselink kan je daarbij helpen. Op dinsdag 23 januari start haar succesvolle cursus Mindfulness opnieuw in het ULO-gebouw. In negen weken leer je minder te piekeren en milder te zijn naar jezelf en je omgeving.

,,Mindfulness is een manier van zijn, waarbij je bewuster in het leven staat en meer kunt genieten van wat er is.", vertelt Mirjam Gosselink. ,,Veel mensen zitten vast in een patroon, zijn perfectionistisch, gaan over grenzen of zijn zelden tevreden. Ze reageren emotioneel en maken zich te druk over het verleden en de toekomst en vergeten dat het om het hier en nu gaat. Mindfulness leert cursisten, door middel van concentratie- en aandachtsoefeningen, uit hun patroon te stappen en met focus in het moment te zijn. Als men zich bewust wordt van de leefwijze kunnen er bewuste keuzes gecreëerd worden."

In negen weken tijd vinden er acht bijeenkomsten plaats. Gosselink: ,,Het ULO-gebouw is een fijne plek om de cursus middenin de stad aan te bieden. Er zijn twee cursusgroepen van maximaal tien personen; op dinsdagmorgen of dinsdagavond. Elke bijeenkomst heeft een thema, bijvoorbeeld 'de automatische piloot', of 'gedachten zijn geen feiten'. Theorie en oefeningen wisselen elkaar af. Tijdens het oefenen ontdekt men hoe denken en voelen elkaar beïnvloeden en leert men met mildheid naar lastige emoties en situaties te kijken. De afwisselende praktische opdrachten brengen je dichter bij jezelf, waardoor je beter voor jezelf en indirect ook voor anderen zorgt." Tussen de bijeenkomsten oefent iedereen ook thuis. "Mindfulness is net als pianospelen. Je leert het niet door erover te lezen, maar door te oefenen en het vervolgens toe te passen in je leven."

Mirjam Gosselink is tien jaar geleden in aanraking gekomen met Mindfulness. Ze brengt Mindfulness niet zweverig, maar lekker praktisch en met beide benen op de grond. "Mindfulness kan ik in mijn dagelijks leven toepassen. Het is een mooie combinatie van het bewust zijn wat er in je hoofd gebeurt en wat je voelt. Die twee hebben duidelijk met elkaar te maken."

Mirjam Gosselink is begonnen als ergotherapeut en heeft jaren in de psychiatrie gewerkt. Na allerlei omzwervingen is ze in het trainers-/coachvak terecht gekomen, met persoonlijke ontwikkeling en communicatie als specialisaties. Naast deze basistraining geeft Mirjam ook Mindfulness trainingen in bedrijven.

Dinsdagavond 9 januari geeft Mirjam een workshop 'Kennismaken met Mindfulness' in het Natuurcentrum Gorinchem, de kosten zijn 3 euro. Opgeven kan via het Natuurcentrum of bij Mirjam zelf. De 9-weekse cursus Mindfulness start 23 januari vanuit 'De zevende hemel' in het ULO-gebouw, Zusterstraat 31 in Gorinchem. De acht bijeenkomsten op dinsdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur of dinsdagavond van 19-21 uur worden om de schoolvakanties heen gepland. De kosten, inclusief werkboek, zijn €280,- per cursist.

Het is ook mogelijk om individuele coaching te krijgen.

Informatie/aanmelden: www.mirjamgosselink.nl/mindfulness, mg@mirjamgosselink.nl of 0619592799.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page